BARBATIE IN NORVEGIA: 11 000 de oameni vaneaza … 16 lupi

 Iata ce putem citi la Norvegia: 700 de vânători, pe urma unui lup de pe Romania Libera:
Cei 16 lupi pentru care s-a deschis sezonul de vânătoare în Norvegia vor fi vânați de 11.000 de oameni, notează publicația britanică The Guardian. Astfel, fiecare lup este urmărit de 700 de vânători.
În Norvegia, sezonul de vânătoare la lupi începe în 1 octombrie și se încheie în 31 martie. Țara are o tradiție a vânătorii, care este văzută ca o formă de divertisment, mai ales de către bărbați.
Cererea de licențe de vânătoare a crescut în anul 2015, față de anul 2013, cu 10.000 de vânători, potrivit Asociației Norvegiene pentru Pewscuit și Vânătoare.
Potrivit agenției de mediu norvegiene, eliberarea licențelor de vânătoare are ca scop protejarea animalelor prădate de lupi și de a menține sub control prădătorii.
Principala haită de lupi se află în sud-estul Norvegiei, unde au un habitat special creat pentru ei.
Totuși, mulți alți lupi trăiesc și în alte părți ale țării. Dintre aceștia, pentru lupii care reușesc să intre în Suedia, Finlanda sau Rusia, scade riscul, pentru că aceste țări sunt precoupate de conservarea vieții animalelor.
Cu toate acestea, populația de lupi din Norvegia este de aproximativ 30 de animale. Guvernul păstrează trei femele în aria protejată. Însă, acest număr nu este sufiecient pentru a menține o populație de lupi sănătoasă, potrivit expertului Petter Wabakken.
Iata si ce comenteaza cineva pe respectivul site:
Am avea o curiozitate
02 decembrie 2015 16:59
Care ? Citi lupi mai are Elvetia ? Si citi ursi ? Ne macina banuiala ca zero si zero . Altminteri vacile elvetiene n-ar putea paste nestingherite si nepazite la 2000 de metri altitudine . Dar de ce are Elvetia asa de putini lupi si ursi ? Fiindca i-au EXTERMINAT ca sa nu puna in pericol linistea vacilor . Deci din considerente economice . S-a apreciat ca vaca este mai valoroasa si decit lupul , si decit ursul . Visez sincer la ziua cind si in Romania vom avea lupi si ursi numai la Zoo . Iar in natura , zero si zero . Nu vom fi cu nimic mai saraci , asa dupa cum nici elvetienii nu sunt .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

POVESTEA UNEI INIMI !!!